tirsdag 6. april 2010

Golden Bay

Nå har vi forlatt Blenheim - igjen. Denne gangen for alltid! Destiansjon: Golden Bay. Alle snakker så varmt om den plassen, så da var det bare å kjøre avgårde. Bilen går som en drøm og vi er kjempefornøyd. Billig er det og siden vi sover i veikanten. Eneste problemet er å finne dusj. Etter to dager uten dusj begynner man å bli litt desperat. Men det er også sjarmen med å være en backpacker. vi er heldigvis ikke de eneste.

Folket hadde rett iallefall. Golden Bay er ubeskrivelig nydelig. I går var vi å sjekket ut Waikoropupu springs og Wharariki Beach. "pupu springs" er kjent for sitt klare vann, noe vi fort skjønnte hvorfor. Vannet var krystallklart og naturen nydelig. Neste stopp var Wharariki Beach. Absolutt fantastisk. det var grotter og uendelig med sand overalt. Hadde Linda vært en ørn hadde hun bodd der, sa hun.

Nå som vi har stilt klokken en time bakover pg. vintertid, er det bekkmørkt klokken 19.00, så vi tilbringer mye tid i bilen. Tiden bruker vi på å se på film, lese samme bok - samtidig eller dikte opp eventyr til hverande, noe Linda er den beste til. Fantasien hennes er ubeskrivelig.

I dag har vi vært å vandret ved Farewell Spit. En strandlinje som går i en bue, 25 km lang. Vi gikk ikke hele veien ut, men lengere enn vi hadde lov til - med et uhell, for dette er plassen å dra om du vil drømme deg bort. Det var som å være i en ørken omringet av hav på begge kanter, med noen oaser rundt omkring. Umulig å beskrive. Vi fikk litt påskefølelse av å traske på silkesanden i flere timer. Opp på sandfjell og rullet ned igjen. vi kunne trasket i en evighet, men da ville vi begge dødt av dehydrering. Så det var best å snu. Hele turen skulle egentli bare ta ca 2 og en halv time tur/retur, men vi brukte over to timer på bare tilbaketuren.

Nå snart skal vi på flytur å fly over hele Golden Bay, for man kan ikke få nok av den flotte naturen som er her. Det er noen ganger vi bare hopper opp og ned, for det går ikke helt opp for oss mens vi roper til hverandre. Linda, seeee!


Bilde 1 og 2: Farewell Spit
Bilde 3: "pupu springs"
Bilde 4, 5, 6 og 7: Wharariki Beach
Bilde 8: "pupu springs"
Bilde 9 og 10: Farewell Spit

Har ikke helt skjønnt dette med organisering av bilder :pIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar